veganmannen.blogg.se

Huvudsakligen ska den här bloggen handla om kost och träning. Men det kan även komma upp inslag av andra saker som jag känner för att skriva om!

Blomkålssallad

Publicerad 2013-07-31 14:05:00 i Kost,

Då var det dags för ett litet sallads recept för alla grönsaksälskare! ;) Mycket lätt att göra och man behöver inget förutom en skål och en skärbräda... Och grönsaker såklart. Just den här sallad har lite crunch i sig då det är blomkål och rädisor. Mycket gott och går fort att tillreda.
 
Ingredienser:
 
3 Tomater
1 Halv gurka
5 Rädisor
75-100g Blomkål
1 Avokado
4 Champinjoner
1-2 msk olivolja
Solrosfrön
Salt (helst himalaya salt)
Cayenne peppar
 
Optionellt:
hampapulver
svartpeppar
 
Egentligen det enda du behöver göra är att skära upp alla sakerna i samma storlek. Lägg ner i en skål. Krydda till eget tycke. Ett bra tips är att du inte tar för mycket. Utan börja lite och om du tycker det smakar lite så krydda mer.
 
Hampapulvret har jag för att komma upp i rätt mängd protein då det innehåller alla 9 essentiella aminosyrorna som kroppen behöver. Tränar vardagligen så behöver ett extra tillskott med just protein.
 
Här ska det egentligen vara en bild på min sallad. Men har FORTFARANDE inte fått min telefon, så kan inte ta några bilder. Håller fortfarande på att författa ett annat inlägg som jag har tänkt handla om just grönsaker och vilka fördelar det är med att äta dom. Kommer senare i veckan.
 

Njuter av jordgubbar

Publicerad 2013-07-30 20:53:00 i Allmänt,

Blev inget vetenskapligt skrivet idag. eller har skrivit en del. Dock inte riktigt nöjd med inlägget, så blir att skriva tills jag är det. Ska även lägga in lite bilder och sådär. Så får lov att bli imorgon jag lägger upp det. Då blir det ett långt inlägg. Så då hoppas jag att folk orkar läsa! ;)
 
I övrigt så är jag nöjd med dagens förlopp. Har hunnit träna, gått förbi arbetsförnedringen, skrivit en del på morgondagens blogginlägg och spelat en massa. Det regnar ju trots allt ut så då kan man sitta vid datorn med ett gott samvete. 
 
Och just nu sitter jag och skriver det här och efter jag är klar med det så blir att sätta i sig en låda med jordgubbar! Skulle egentligen hellre haft hallon. Fast dom är så dyra, så blev att hålla sig ifrån dom.
 
 
 Tänkte jag passar på att skriva ner lite grejer angående jordgubbar som kan vara intressant att veta. Dom innehåller mycket vitamin-C, som är en av dom viktigaste antioxidanter som kroppen använder. Många tror att jordgubbar är ett bär. Men så är det inte, utan det är ett fruktförband med nötter. För egentligen så är dom gula prickarna på bäret "bäret". Finns också en vit variant på jordgubbar som man kan äta om man är allergisk mot dom röda jordgubbarna. Har ingen kännedom hur dom smaker, man antar att dom är likvärdigt goda.
 
Själv tycker jag att jordgubbar går att avnjuta precis som dom är utan något till. Många brukar vilja ha något till i form av glass eller grädde. Själv tycker jag att det förstör den där sura smaken som jag tycker om så mycket!
 
Det var allt för mig, ha en fortsatt trevlig kväll!
 
 
 

Internet och ben?

Publicerad 2013-07-29 21:05:02 i Allmänt, Träning,

FUCK YEAH:
Äntligen, äntligen! Så finns det internet i mitt hushåll. Så skönt att kunna få kommunicera med omvärlden igen. Har halverst känt mig handikappad. Har inte kunnat lyssna på musik, inte kunnat söka efter något man undrat över. Inte ens kunnat kolla på youtube. Dagens i-lands problem är stora för mig.
 
Däremot så har det blivit mycket tid att kontemplera på saker och ting. En av dessa grejer är att man sitter nog vardagligen alldeles för mycket tid vid datorn. Ska helt klart försöka skära ner på min förbrukning till ett minimum. I och för sig inte en sådan dag som denna. När det är dåligt väder så håller nog alla med om att man ska vara inomhus.
 
Träning:
Kört ben idag! Tycker man utvecklas så mycket på ben så det har helt klart blivit min favorit sak att träna. Förra veckan så körde jag 130kg i benpress. Och kan redan ta 140kg. Blir att testa 150kg nästa gång. Ska sedan ta och sikta mot stjärnorna så jag åtminstone träffar himlen.
 
Blir att skriva något mer seriöst inlägg imorgon som inte bara handlar om mig. Något vetenskapligt. Vet inte riktigt vad ännu. Ta gärna och ge mig en kommentar om vad DU vill att jag ska skriva om :)
 
Ha det så gott alla!

Sa någon axlar?

Publicerad 2013-07-26 09:18:00 i Träning,

Hallå där, och välkommen till mitt lilla krypin! :)
 
Idag hoppas jag på lika bra väder som igår och det ser ju att bli det, så inte dålig glad man blir av det! Någonstans så blir man lite stressad av att det är bra väder ute. För man vill njuta av vädret så mycket som möjligt. Så man ska helst kasta ner allt man äger i en väska och åka iväg med snabba ryck till stranden. Dock ska jag inte göra det. Utan ska verkligen bara försöka att köra soft stilen nu idag och njuta långsamt. Skyndalångsamt?
 
Träningen idag:
Blir att köra axlar idag. Där jag mest använder fria vikter då jag tycker om att aktivera alla musklerna i axlarna. Givetvis så är maskiner också väldigt bra att träna med. Dock så tränar du ingen "balans" i dina muskler när du använder maskiner. Fast brukar också köra lite maskiner så blir ju inte bara fria vikter, då maskiner är ett väldigt hjälpmedel.
 
 
 
Har ju inte varit några bilder alls från mig (pga jag inte har en fungerande mobil) så tänkte jag lägger upp två bilder på 2 olika övningar man göra för axlar :)
 

Morgonshake!

Publicerad 2013-07-25 07:55:07 i Kost,

Som många andra så tycker jag inte heller om att äta något kraftigt på morgonen då jag just vaknat. Tycker det är skönt att bara dricka något för det är betydligt smidigare och fortare än att äta något fast. Därför brukar jag göra en gröndrink varje morgon.
 
Försöker att göra lite olika varje dag för att se hur smakerna blir när jag kombinerar olika saker med varandra. En shake som jag just börjat att exprimentera med nu är otroligt god och löjligt lätt att göra.
 
Det som du behöver:
 
1 msk Chiafrön
1 msk Hampapulver
2 msk Pumpakärnor
50-70 gram Spenat (brukar ta ca 2 nävar)
2 st mogna bananer
2-3 teskedar råkakao (går med vanlig också, men rå innehåller upp till 4ggr mer antioxidanter)
1 krm salt
några droppar olivolja
7 dl vatten
 
Allt du behöver göra sen är att slänga ner i mixern och mixa ca 1 minut. Sen bara njuta! ;)
Just den här shaken innehåller protein, kolhylhydrater, järn, fibrer omega-3, omega-6 och omega-9 och andra fetter. Så nästan allt man behöver för att börja dagen på ett bra sätt.

Välkommen till min nya blogg!

Publicerad 2013-07-24 09:04:00 i Allmänt,

Gårdagens träning gick fenomenalt! Började dagen med att jag drack en gröndrink på morgonen såsom jag oftast brukar börja min dag, efter det blev det att åka till gymmet för att träna rygg och biceps. Körde lite tyngre än vad jag vanligtvis gör. Klarade förvånansvärt många reps mer än vad jag trodde att jag skulle klara. Är en så fantastisk känsla när man går från gymmet och känner att man har tränat riktigt hårt och är pumpad i musklerna!
 
Min lunch bestod av en egen komponerad sallad. Kommer inte exakt ihåg vad det blev att jag gjorde för något. Gör dock rätt många sallader i veckan. Så kommer skriva ner något grymt recept någon gång på plats då jag håller på att göra den. Så att någon som läser den här bloggen kan testa att göra en go sallad! ;)
 
Sen for jag och spelade basket med en polare, blev bara att kasta några bollar inget allvarligt. Men skönt att röra på sig när det är stekande sol ute. Efter drog vi och köpte lite frukt och softade några timmar. Sen bar det av igen för att spela fotbollstennis.
 
Och för dom som inte vet vad det är för något. Så är det precis som tennis fast man kör bara med en fotboll istället. Vi brukar dessutom köra med 2 studsar istället för 1. För att göra det mer spelvänligt.
 
Det var min dag i stort. Just nu som jag sitter och skriver de här så dricker jag en grön drink bestående av chiafrön, spenat, banan, hampamjöl, pumpafrön, kakao, salt, olivolja.
 
Tänkte skriva ner receptet imorgon! :)

Om

Min profilbild

Erik Näslund

26 år, vegan, energifull, glad, trevlig, rolig, häftig, ball, tränad, impulsiv, nörd etc etc.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela