veganmannen.blogg.se

Huvudsakligen ska den här bloggen handla om kost och träning. Men det kan även komma upp inslag av andra saker som jag känner för att skriva om!

Skål!

Publicerad 2013-08-31 22:51:38 i Allmänt,

Salongsberusad och glad sitter jag här när Robert är på toa och fixar sitt hår och skriver ett snabbt inlägg. Brukar vanligtvis inte dricka så det här tillfället känns lite speciellt. Har kanske druckit en gång senaste  året, då jag har försökt att behandla min kropp som ett tempel. Fast ibland så ska man ju också få smutsa lite grann i sitt lilla tempel. Känns rätt skönt nu i varje fall. Nu bär det iväg till traversen när han är klar med sitt hår och försöka socialisera med sin klass. Hoppas alla har en bra kväll och skål för fan :)

Plugg och annat grejs

Publicerad 2013-08-29 23:40:37 i Allmänt,

Dagen har bestått mest av plugg inför matte tentan som kommer nu på måndag. Som tur är så ingår den inte i dom 60 poängen jag ska läsa utan är bara en förberedande kurs. Vill såklart ändå klara den samt vara väl förberedd för stormen som kommer framöver. Kommer ha 3st mattekurser nu första läsperioden, så kommer inte bli lite matte.
 
Som sagt kommer bli riktigt brutalt framöver, men hade inte väntat mig något annat. I slutändan så är det värt besväret man lägger ner. Får man något lätt här i livet är det oftast ingenting värt ändå, utan när man lägger ner blod, svett och tårar det är då något får ett värde.
 
Ingen träning idag men har tänkt köra ben imorgon, ska även försöka hitta någon typ av träningsdagbok av något slag. Så skriva upp reps, vikt mm. Lättare att hålla koll på framstegen man gör, samt så pressar man sig själv mer. Tror jag i varje fall, vill ju inte direkt vara sämre än gången innan jag körde, går jag inte med på helt enkelt!
 
Här är den färdiga utegrillen! Blev helt okej :)
 

Godmorgon Skellefteå!

Publicerad 2013-08-27 07:38:28 i Allmänt, Kost, Träning,

Vaknade av mig själv klockan 6 och var full av energi, så tog mig en joggingrunda i skogen. Kan ibland ha tungt att få mig iväg på morgonen att springa. Antar att det blivit lite grann av en vardaglig rutin att vara ute och springa. Är trots allt skönt när man fått det gjort och speciellt när man fått det gjort tidigt på morgonen. En till fördel med att springa tidigt är att man chockstartar kroppen så man inte går och slöar hela dagen.
 
Smoothie till frukost som vanligt och några bananer. Frukosten blir mer och mer min favorit måltid, har tidigare varit dålig på det där med frukost. Fast när man kan göra en smoothie som smakar gott så blir saker och ting enklare. Alla borde verkligen försöka med det, för det gynnar kroppen på så många sätt. Givetvis om man verkligen inte kan så ska man ju inte pressa ner maten, utan lyssna på kroppen.
 
Dags och ta sig en dusch och skynda sig iväg till skolan!
 
 
 

Man lär sig något nytt varje dag! And dogs and stuff :)

Publicerad 2013-08-26 19:41:34 i Allmänt,

Började dagen med lätt träning för ryggen, körde till och med före frukosten. Fungerar bra bara man får i sig mat efteråt, vanligtvis kör jag oftast bara kardioträning på fastande mage. Tyckte dock det fungerade bra, givetvis så presterar man bättre när det finns mycket glykogen i musklerna. Däremot så åt jag just före jag la mig igår kväll så var inte helt tomt i förråden.
 
Hade ett seminarium idag angående inlärning och studietekniker, mycket informativ och rolig föreläsning. Hade planer på att skippa den först för att istället räkna matte. Men helt klart värt dom två timmarna som det var, lärde mig många nya saker som jag tidigare inte tänkt på. Lärde mig det nya ordet "prokrastinering" och det är nog något vi alla är experter på, vissa bättre än andra givetvis. Försöker så gott jag kan att inte skjuta på saker, fast är ju inte lätt alla gånger. Prokrastinering betyder sonika att man skjuter på saker och ting till en annan dag.
 
Hundar är verkligen fantastiska djur, dom är sådär härligt glada när dom ser en. Spelar ingen roll om du lämnar dom i flera timmar på samma ställe. Dom kommer aldrig bli arg när du kommer tillbaka för du varit borta så länge. Snarare tvärtom, desto längre du varit borta ju mer glada blir dom att se dig. Det är vad jag kallar äkta tillgivenhet och det är vackert att få se hur dom lyser upp varje gång deras ägare kommer tillbaka efter ett besök i affären.
 
Bara en tanke jag ville skriva av mig och här en fin bild på hur det ser ut i Skelleftehamn hos min mor!
 

Grillplats!

Publicerad 2013-08-25 22:57:00 i Allmänt, Bygg, Träning,

Den bästa träningsformen tycker jag är att bygga saker, kanske inte bäst för kondition eller muskelbyggning. Men du får transportera tunga saker från en plats till en annan så du använder hela kroppen när olika moment görs, sen det bästa av allt är ju att när man "tränat" klart så finns något konkret man kan nyttja, så finns en liten morot också när man håller på. 
 
Fundamentet är klart så nu är det bara att sätta ihop själva grillen och ställa den på. Tanken är att vi ska låta stenarna sätta sig så inte plattorna sjunker ner. Grillen i sig väger sammanlagt 140kg så blir en hel del tyngd som placeras på plattorna. Känns onödigt att behöva lägga om dom bara för jobbet ska bli klart.
 
Var i övrigt en bra dag igår med strålande väder. När vädret blev så bra så passade vi på och spelade fotbollstennis, kommer nog inte bli så många dagar framöver det kommer gå. Så bäst att utnyttja tillfället dom tillfällen som presenteras.
 
Det stora hålet på vänster sida är utgrävningen.
 
Hur det såg ut när vi var klara, sand används så det finns något mellan plattorna så dom inte rör på sig.
 
 
 

Matematik

Publicerad 2013-08-24 09:56:03 i Allmänt, Skola,

Blev antagen på högskoleingenjör energiteknik tillslut så nu blir det räkna mycket matte och massa plugg i framtiden. Skönt och göra något på dagarna och ha ett mål istället för att planlöst göra saker. Blir mer strukturerat och finns ett klart mål så ser man till att befinna sig där när man måste vara. När jag har det så tar jag mig tiden och gör saker, annars kan jag tendera att skjuta på saker till en annan dag då jag har mer lust att göra dom.
 
Var inte allt för länge sedan jag räknade matte men känns ändå främmande när man tittar igenom räkneuppgifter. Fast känner sakta hur det kommer tillbaka hur man ska tänka, är säkert betydligt jobbigare för andra som säkert inte räknat på flera år. Känner nu i efterhand att jag skulle ha försökt hålla igång nu under sommaren, hade saker och ting flutit på mycket lättare nu. Såklart är man efterklok och inser det nu!
 
Har heller inte litteraturen jag behöver utan har behövt kolla med bänk-partner jag suttit med just då eller lånat av läraren. Givetvis så är boken jag behöver nu i början icke existerande i butik, så måste få tag på en begagnad bok då den inte produceras längre. Någon som har den liggandes får gärna höra av sig till mig, så skall jag befria dig från den onda boken! "Mot bättre vetande i matematik" heter den och är nog kanske inte allt för vanlig.
 
Är lördag idag, men blir ändå att sätta sig med Robert för att räkna matte och få igång hjärnan! Lika bra att starta hårt och bara öka hela tiden, finns ingen anledning att mjukstarta. Fullt ös medvetslös!
 
 

Introduktionsdag!

Publicerad 2013-08-21 17:17:47 i Allmänt,

Ännu inte blivit antagen till någon utbildning, men det stoppar inte mig! Fick veta av Robert att det skulle vara en introduktionsdag idag. Så tog tillfället i akt och for dit för få bättre uppfattning om vad som kommer hända på campus dom närmsta dagarna. Dagen började i forumsalen där alla lärare och rektorer presenterade sig för alla elever.
 
Coolaste presentationen under dagen var när alla "phösare" gjorde entré. Deras framträdande bestod av tung marsch musik och stampande i golvet för att poängtera att dom var bossar! Just i ögonblicket det framfördes tyckte jag det var lite töntigt, men nu i efterhand så var det rätt fränt av dom. Tråkigt man inte fick några kort så man kunde lägga upp.
 
Efter det så blev det en rundtur av skolans lokaler av två st "phösare" som skulle hjälpa oss hitta bättre. Blev även lite presentationer av namn på folk jag förhoppningsvis kommer gå med, inte riktigt allihopa. Men det kommer när det kommer!
 
Kände inte riktigt för gym idag, så fick bli träning hemma istället. Blev några enkla övningar så man kom upp i puls, men var inte riktigt på träningshumör idag. Har lite delat uppfattning om man ska tvinga sig själv till att träna hårt eller bara köra lätt. Ibland så är det svårt att hitta motivationen när man tränar själv, blir så mycket lättare om någon annan pushar en.
Hade en bild liggandes på en sallad, inte riktigt så bra på fotografera. Men gör mitt bästa! :)
 
 

Gym, basket och fotbollstennis!

Publicerad 2013-08-20 10:36:54 i Allmänt,

Kände suget att skriva några rader nu när jag inte skrivit på några dagar. Gårdagen var rolig men känns som hela dagen bestod av ett långt träningspass. Först ner på Friskvårds och körde rygg plus biceps kort därefter så hör Robert av sig och det bär iväg för att köra basket. Spelar någon timme för att sedan bege mig ner till Anderstorp för fotbollstennis.
 
Fotbollstennisen var helt klart höjdpunkten på dagen, tråkigt jag inte kunde prestera lika mycket som jag hade hoppats. Men såklart kan man inte alltid vara på topp, även fast man vill så gärna! Körde en hel del galna partier, fanns även en hel del förfriskningar som Sunk och Jimmy bjöd på. Var härlig stämning och gjordes en hel del galna spel.
 
Barnen som spelade bredvid var nog tvugna att hålla för öronen för sina föräldrar då vi inte riktigt använde dom vackraste orden i det svenska språket när något gick snett eller bara förolämpade andra sidan Alla spelare som deltog: Robert, Sunk, Skogh, Henke, Totte, Pavel, Jimmy, Klabbe och såklart jag! 
 
Avslutningsvis en trevlig kväll, enda tråkiga för min del är att efter solen gick ner hade jag stora svårigheter att se bollen. Röstar på fler såna här kvällar innan sommaren tar slut!
 
Gopipan, luktade som karamell. Hoppas det smakade lika gott som det luktade! :)
Totte kör fotbollsbasket ;)
And he scores!

Ben, mage och städning!

Publicerad 2013-08-16 13:04:28 i Allmänt, Träning,

Tar man sig upp tidigt får man mycket gjort. Hunnit rensa i förrådet och städat till i en av skåparna som varit tokfull. Nu får jag plats med stutsmattan i skåpet, tidigare stog den mitt på golvet. Tycker man samlar på sig allt för mycket prylar med åren och kan vara skönt att få slänga in sakerna i ett förråd och glömma bort dom ett tag. 
 
Också varit iväg och kört ben och mage på friskvårds. Inte så mycket maskiner som jag vanligtvis brukar göra, utan idag så blev det att använda sin egna kroppsvikt. Situps, hoppövningar, squats, benpress och en maskin som jag inte har en aning om vad den gör, fungerar jätte bra däremot för inre och yttre lår. 
 
Stolt över mig själv för jag klarade 150kg i benpress, så roligt med framsteg! Nästa mål är att kunna komma upp i 200kg. Det är nog några månader tills dess däremot. Fast då har man något att sträva efter!
Maskinen jag använde för yttre och inre lår. (något nyare maskin på friskvårds)

Gosaker!

Publicerad 2013-08-15 20:25:00 i Allmänt,

Var på stan igår och köpte mig några gosaker från life hälsokostbutiken. Fick en aning hybris så köpte chiafrön, hampaprotein och gojibär för ca 700kr. Är nöjd med köpet fast sved i plånboken just när man skulle till att betala. Aldrig tidigare smakat gojibär men måste säga dom smakade gott.
 
Gojibär innehåller 500 gånger mer C-vitamin än apelsiner. Är smockfulla med viktiga mineraler såsom järn, kalcium, zink och selen. Innehåller en hel hop med andra antioxidanter utöver C-vitamin. Kort och gott är dom helt enkelt extremt nyttiga.
 
Var även på några loppisar runt i stan med min kära moder och hittade några fynd. Hittade bland annat en studsmatta för 140kr som nästan var i nyskick. Så roligt att någon annans skrot kan vara en annans skatt.
 
 
 
 

Hemmaträning för oss lata.

Publicerad 2013-08-14 09:44:55 i Allmänt,

Ibland finns inte tiden eller orken att åka till gymmet, så istället tränar man hemma. Som tur är har jag vikter hemma som jag kan träna med. Givetvis är det inte ett måste och du behöver inte vikter för att träna, utan ens kroppsvikt fungerar bra. Är man lite kreativ kan man göra många övningar utan vikter.
 
Så idag blev det bröst, triceps och axlar.
 
Intensiv träning med lätta vikter som gäller då jag inte har så mycket vikter hemma. Det betyder många repetioner för att temporärt strypa tillgång till blod i musklerna, och få en blodrush igenom muskeln när du är klar med ditt set. Som standard kör man 12-15 repetitioner per set, ibland ännu mer. För att inte förlora pumpen i musklerna kör på ca 45 sekunders vila.
 
Bästa saken med träning hemma är att musiken får man välja själv. För uppvärmning så slår jag igång något som går bra att dansa till sen kör jag en låt eller två för att få upp pulsen, när du är hemma så behöver du inte skämmas för hur dåligt du dansar. ;)
 
Mina mål idag: 
 
  • 3x20 armhävningar (bröst, triceps, rygg)
  • 2x15 tricepsextension stående (triceps)
  • 2x20 shrugs (axlar)
  • 3x15 dips (triceps)
  • 2x15 axelpress (axlar, bröst) 
  • 2x15 hantellyft (axlar, rygg)
  • 2x15 hantelpress (bröst,triceps)
  • 2x15 flyes (bröst)
En fantastisk hemsida jag använder för att träna hemma fylld med olika övningar och har även bilder/videos hur man utför övningarna: http://tranahemma.org/
Blev härligt svettig och klarade alla mål jag hade tänkt mig.
Skönt med två par hantlar så behöver man inte justera motstånd så mycket.
 
 

Lokalproducerat!

Publicerad 2013-08-13 09:38:21 i Allmänt, Kost, Miljö,

Hysteriska priser på nektariner/plommon/aprikoser på ICA maxi igår. Trodde jag skulle smälla av när priset låg på så lågt som 10kr per förpackning. Helt sinnesjukt lågt, det blir sällan man reflekterar över hur mycket billigare en vara kan bli när säsongen är inne. Brukar oftast tänka att produkten håller på att bli dålig. Men det är klart, frukten skulle ju bli dålig om ingen köpte den.
 
Olyckligtvis kunde man inte köpa mer än 5 förpackningar. Förhoppningsvis hinner jag äta upp dom 5 och sedan köpa 5 till innan priset går upp.
 
Äta efter säsong hjälper din plånbok men likaså miljön, man får dessutom bättre smak på frukterna/grönsakerna man äter. Är av åsikten att man ska välja saker som är lokalodlade eller så nära som det är tänkbart. För att slippa så långa transportsträckor som möjligt. Också av åsikten att äta allsidigt och tyvärr går inte dessa två åsikter alla gånger hand i hand. Då man ibland tvingas köpa saker som har transporterat en längre sträcka.
 
När det gäller smak så plockas dom flesta frukter/grönsaker när dom är omogna och blir mogna under transporten till Sverige. Detta blir en negativ faktor för smak och kvalité. Tänk till nästa gång du är i butiken och försök att köpa så lokalproducerat som möjligt.
 
Givetvis ska det finnas en balans i alla saker, man kan inte enbart äta lokalproducerad potatis om det är det enda som finns. Helt enkelt inget man kan överleva på. 
 
http://sasongsmat.nu/ssm/Huvudsida är en bra hemsida för att kolla vilka saker som finns i säsong just nu.
 
Bara fyra lådor kvar, för åt en direkt jag kom hem ;)
 

Elysium

Publicerad 2013-08-12 10:27:00 i Allmänt, Film,

Såg på bio igår med världens snällaste Amanda, hon bjöd både på snacks och på bion. Blev verkligen hur glad som helst, och kan nog inte tacka tillräckligt. Haft det knappert ekonomiskt på sistone men nu har det äntligen löst sig, känns som en stor sten har lyfts från mina axlar. Påverkar verkligen hela ens liv, man blir så låst. Har inga problem i och för sig med att leva simpelt, är uppvuxen på det sättet så är van.
 
Elysium är en rymdstation bara nitton minuter från jorden där rika lever ett överflödigt liv och pompöst liv. Champagne är något av en vardagssak och inte nog med det så har alla en egen medicinbädd som botar allt från en vanlig förkylning till cancer. På jorden lever dom fattiga och behövande som får kämpa för sin överlevnad. Max(Matt Damon) som är huvudpersonen har ett kriminellt förflutet som förföljer honom vart han än går. Dagligen så jobbar han i en fabrik och blir där utsatt för en dödlig dos med radioaktiv strålning. För att han ska överleva måste han ta sig till Elysium och bli helad på en av medinbäddarna.
 
Trots bristerna i filmen så har regissören fått en att tänka till och analysera budskapen som finns inbäddade i historien. Alla som tycker om sci-fi så är detta ett måste att se och ni kommer inte bli besvikna. Utan ni kommer vara nöjda från början till slut.
 
Senare idag blir det träning av ben, blir att försöka sig på några nya övningar. Får se hur det hela går, kanske blir att skriva något mer sen.
 

Blåbär/björnbär smoothie!

Publicerad 2013-08-11 10:08:00 i Bär, Grönt, Smoothies, Spenat,

Härlig träningsvärk i kroppen och mår allmänt bra, en bra start på dagen helt enkelt. Cyklade förbi ICA kvantum nu på morgonen och införskaffade mig det viktigaste av allt - spenat! Måste verkligen betona hur viktigt det är med grönt i sin mat, innehåller mycket bra saker som kroppen behöver. Äter själv för lite grönt och försöker bli duktigare, skulle ätit mer om priset var bättre.
 
Man brukar säga att sallad är billigt, men alla rikligt gröna växterna är dyrare än många tänker på. Köper oftast numera 200g påsar med spenat/ruccola för 75g påsarna kan kosta upp till 200kr kilot. Vilket är ett helt hutlöst pris, men antar det har med tillgång och efterfrågan att göra.
 
Smoothien jag gjorde nu är läskande och smakar ingenting av spenat. Så för alla som inte tycker om spenat så är det ett perfekt alternativ att ändå få i sig lite extra grönt. 
 
Ingredienser:
 
2 nävar Spenat
2 msk Pumpakärnor
1 msk Hampapulver
1 dl Blåbär
1 dl Björnbär (använde frysta)
0.5 tsk Kanel
3 torkade Dadlar
5 dl vatten
Lägg ner allt i mixern förutom dadlarna utan ta och hacka upp dadlarna så smått som du kan, lägg sedan ner dadlarna när du mixat upp det andra till en jämn blandning
 
 

Mission accomplished!

Publicerad 2013-08-10 19:34:59 i Allmänt, Träning,

Blev till sist att träna med Markus, blev att köra intervaller och några andra grejer. Just precis när vi körde så trodde jag att mina ben skulle gå sönder. Fast när vi väl var klara så var jag riktigt nöjd, och Markus var imponerad att jag klarade samma tempo som honom.
 
Vi sprang allt vad vi kunde över Viktoria bron, sedan forsatte vi i lugnt tempo till parkbron och sprang över den i ökande tempo. Efter vi var klara med det så gjorde vi några övningar just nedanför parkbron. Hur roligt som helst, och tungt som in i helvete! Markus vet helt klart hur man ska träna för att få en nära döden upplevelse.
 
Mycket bra träningspass och planerade att vi skulle göra det igen någon gång nästan vecka. Så blir att vila ikväll för orkar inte göra något. Så får bli att se någon serie eller spela något spel sen lägga sig och sova. Har ingen energi kvar för mer än så.
 
Sjukt söt gris, så tänkte jag lägger upp den också!
 

Kondition!

Publicerad 2013-08-10 10:33:23 i Allmänt,

Idag blir det konditionsträning, antingen med eller utan Markus. Länge sedan vi träffades så förhoppning ligger med honom. Att förbättra sin kondition är bland dom roligaste saker man kan göra. Man får en stund för sig själv och med sina tankar och får testa sin kapacitet och pressa sig själv till det yttersta. Känslan efter man sprungit är fantastisk, svetten dryper och man är sådär härligt trött.
 
Något som också är roligt med just konditionsträning är resultaten som kommer. Är ute och springer bara några gånger på en månad. Sen BAM så är man värsta atleten. Ens självkänsla får sig en otrolig kick, och det känns som att man är kungen av världen. Ett tips till alla som vill börja att springa, ladda hem appen Runkeeper. Man kan lägga upp mål, kolla statistik och många andra bra grejer!
 
Blev en spartansk frukost bestående av en nektarin och fyra äpplen. Blir något kraftigare till lunch som fyller magen bättre. Tycker det är svårt att äta på morgonen, oftast blir det en smoothie. Dock så är det svårt att kombinera äpple med något annat än kanel. Några bra förslag?
 
Sist men inte minst, en bild på mig när jag sitter på en häst!
 
 

Guacamole Sallad

Publicerad 2013-08-07 19:42:34 i Allmänt, Kost,

Amanda kom förbi så vi tog en promenad och njöt av det härliga vädret. Blev att ta några fotografier på diverse saker och lite lektioner i hur man använder hennes kamera. Måste se till att skaffa mig en egen systemkamera, är jätte stor skillnad på bildkvalitén! Kommer nog bli besviken när jag får tillbaka min mobil på hur dåliga bilder den tar.
 
Gick förbi stan och blev glatt överraskad av först ett sms från Hanna sen strax därpå från Josefine, som tydligen såg mig passera torget. Satt tydligen på Waynes så gled förbi, för att sedan sitta där någon timme och konversera. Försökte tagga Josefine angående yogan som börjar om i augusti, blir säkerligen hur bra som helst! Sen drog jag hem för att göra mat.
 
Nu till mitt mästerverk, guacamole salladen.
 
Salladen:
 
3 Tomatar
1/2 Gurka
4-5 Kantareller
4 kokta potatisar
100g okokt blomkål
1/2 Gul lök
 
Guacamole:
 
2 mogna avokados
1/2 citron
4 soltorkade tomater
1-2 vitlöksklyfter (beroende hur mycket man tycker om vitlök, personligen älskar jag det)
0,5 tsk cayennepeppar 
0,5 msk sesamolja eller olivolja
salt
 
Börja med att sätta på potatisen och låt puttra medans du gör det andra klart.
 
Sedan går du över till att göra guacamolen. Mosa avokadorna med en gaffel i en skål, hacka dom soltorkade tomaterna så smått som du kan. Pressa ner citronsaften och vitlökslyftorna och tillsätt tomaterna, blanda tills det är jämt fördelat. Ställ in i kylen och låt smakerna gifta sig med varandra.
 
Hacka upp alla grönsaker till lagom stora bitar. Ta den okokta blomkålen och mosa med händerna och försöka att få bort så mycket av stjälken som möjligt, samt få så små bitar som du kan. När potatisen är färdigkokad så häll ut vattnet och tillsätt kallt vatten och låt stå någon minut tills den har svalnat. Skär sedan upp i lagom stora bitar.
 
Ta din guacamole och vända ner den i salladen och njut! :)

Fotbollstennis och Meditation

Publicerad 2013-08-06 22:38:00 i Filosofiskt, Träning,

Har utvecklats massor och har fått en helt annan bollkontroll. Även fast man känner sig säker flera gånger när man försöker att stanna bollen, skjuta, passa eller jonglera den. Så stannar jag mig själv ibland och fokuserar, och då brukar det oftast gå sämre.
 
Kan vara så med många grejer. Undermedvetet kan man dom bättre än i fokuserat tillstånd. Fast inte helt lätt att bara stänga av sin hjärna. Meditation är väl ett steg åt rätt riktning, så har tänkt att ägna mer tid åt att utforska mina sinnen.
 
Många som säger att meditation är ett sätt att växa inom många områden. Inte bara mentalt men även fysiskt. Ska ge det en chans och se vart jag hamnar någonstans.
 
Kanske blir att nå nirvana, inte idag. Men kanske imorgon, vem vet?
 
Tjoflöjt, så var det nog om mina filosofiska funderingar för idag!
 

Färgglad sallad och dylikt!

Publicerad 2013-08-06 17:49:05 i Kost,

En färgglad, matig och krispig sallad! Personligen så vill jag ha så många färger som möjligt när jag gör en sallad, för den är aptiligare att äta. Givetvis så måste man tänka på smak kombinationerna, nog för man äter mer med ögat än man kan tro. Det är därför man lägger upp så prydligt på en restaurang just för att förstärka smaken ytterligare.
 
Den här salladen är för 2-4 personer. Äter den själv på 2 serveringar. Ett tips är att först sätta på riset så kan du hacka upp alla grönsaker. Vitkålen och morötter rev jag. Om man har en köksberedare så går det lätt att lägga ner dom där också. 
 
Ingredienser:
3 st Tomater
3 st Morötter
1/8 delar Vitkålshuvud
3/4 delar Gurka
1.5 dl Okokt Råris
3 st Champinjoner
 
Kryddning: 
Oregano
Cayennepeppar
Salt
Olivolja
 
För den som vill ha den extra matig: 
Hampapulver
Nötter eller frön av valfri sort
 
(mobilen är fortfarande på lagning) :'(

Läskande smoothie!

Publicerad 2013-08-04 19:30:53 i Allmänt,

Gjorde just en ny smoothie jag aldrig testat tidigare. Men blev riktigt bra på första försöket. Roligt när man lyckas med något på första försöket. Vanligtvis kan det ta några gånger innan man verkligen får till ett recept. Fast idag så hade jag tur. Perfekt att göra en smoothie en sån här dag. Rekommenderar det till alla som har svårt att äta när det är varmt.
 
Varit på stranden idag, helt otroligt skönt. Det enda tråkiga var att Robert tappade sina nycklar och vi har ingen aning om vart någonstans. Men som tur var så frågade vi en dam som hade bilen just brevid oss om skjuts. Och så snäll som hon var så fick vi skjuts. Jag, Sebastian och Erik. Robert stannade kvar för att vänta på sina föräldrar då dom hade en extra nyckel till bilen. Kanske var lite taskigt att lämna honom där. Fast också rätt skönt att få komma hem och äta något och bara ta det lugnt ett tag.
 
Nu på ett tag ska vi iväg och spela lite fotbollstennis på Balderskolan! Om någon är sugen på att vara med så är det bara att ni dyker upp där!
 
Här är receptet på smoothien jag gjorde:
4 dl Havremjölk
2 msk Pumpafrön
1,5 dl Blåbär
1 Banan
1,5 msk Hampapulver
1 msk Chiafrön
 
Släng bara ner allt i mixern och kör så att det blir en slät blandning

Nakna kocken

Publicerad 2013-08-03 12:24:06 i Allmänt,

Kommer ut ur duschen och känner mig hungrig. Sätter på potatis och ställer mig och skär upp lite grönsaker. Slår på lite musik då det är lite tråkigt att det är helt tyst. Står och dansar och fortsätter med att hacka upp grönsakerna. Ringer på dörren, inser att jag står naken och har inte klätt mig. Som tur man har så står det bara någon random där. Fortsätter med maten som en boss! :D
 
Hemmaträning idag som gällde då jag inte kände att jag orkade gå iväg till gymmet och är tidskrävande att göra det. Gick rätt bra ändå, kört axlar och mage. Nu blir det att glufsa i sig salladen som jag gjort. Sen blir det att hänga med Oskar, när han nu kan tänkas vakna.
 
Får se om det blir någon fotbollstennis idag, är ju perfekt väder för det. Alla som är på kan ju bara ta och höra av sig till mig!
 
 
Här är en bild på en pingvin då jag fortfarande väntar på min mobil!
 

Potatis och smått och gott!

Publicerad 2013-08-02 14:48:27 i Allmänt,

Hallå i stugan! Körde bröst och triceps igår. Gjorde några nya övningar igår som tydligen var riktigt bra. Har träningsvärk idag. Känns riktigt härligt. Var besviken igår efter jag tränat för tyckte inte att det gått så bra. Men nu idag när träningsvärken kom känns det bättre. Låter någon masochistiskt måhända, men så är det!
 
Just nu håller jag på att ta mig en sen lunch bestående av potatis och annat roligt. Försöker mig på något nytt. Får se om det blir bra. Skulle det bli det, kan jag ta och lägga upp recept på det senare idag.
 
Salladen blir mer matig om man har potatis i tycker många och måste nog hålla med. Dock så kan det vara skönt utan också. Blir man inte helt fylld i magen och kan gå vidare med sin dagen med en annan aktivitet än att sitta/ligga ner.
 
Har börjat streama lite grann också. Kommer vara uppe sporadiskt och alla som är intresserade av att titta på när jag spelar League of legends är välkomna. Brukar inte säga så mycket just därför ingen tittar. Alla som inte tittar på League of legends så kan det ju vara ett tillfälle och kolla vad det är för något typ av spel!
 
Den kommer upp efter jag ätit klart!
 
Adressen till streamen:http://www.twitch.tv/conquerorofsouls

Rött är gött!

Publicerad 2013-08-01 14:19:00 i Allmänt,

                                       
Startade dagen med att göra en god juice, för att sedan sätta mig ner och titta på ett klipp på youtube angående photoshop. Fanns ju inte bara en funktion i det programmet! Tycker däremot det är mycket funktionellt och strukturerat. Som tur är blir man ju bara bättre på det ju mer man använder det. Men i början vill jag ändå ha lite hjälp på vägen så man kommer igång.
 
Juicen jag gjorde idag kan alla som har en juicemaskin göra. Dom är inte särskilt dyra att införskaffa och du får mycket glädje av dom, så rekommender starkt att köpa en. Har själv en från Wilfa som heter Juicemaster och den har fungerat hittils.
 
Ingredienser:
10-12 rödbetor
1 ananas
1 gurka
 
Skalade rödbetorna för att det var jord på dom. Man kan också bara skölja av dom. Den här juicen är bra för kroppen och driver ut gifter i kroppen samt rensar upp tarmen.
 
Enzymet bromelin som finns i ananas kan användas för att behandla tarmcancer och brukar extraheras från ananasen till antiinflammtoriska läkemedel.
 
Bli inte alarmerad om ditt urin blir rött, det är helt normalt när man äter rödbeter! :)
 

Om

Min profilbild

Erik Näslund

26 år, vegan, energifull, glad, trevlig, rolig, häftig, ball, tränad, impulsiv, nörd etc etc.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela